Vraag 465

Op grond van artikel 3.29 van het Bouwbesluit 2012 moeten een verblijfsgebied en een verblijfsruimte van een woonhuis een voorziening hebben voor luchtverversing. Mag de 50% luchttoevoer van buitenaf d.m.v. draaikiepramen worden aangevoerd?

Met draaikiepramen als toevoeropening voor ventilatielucht kan aan de eisen van het Bouwbesluit worden voldaan, als ze regelbaar zijn met ten minste drie standen (d.w.z. de stand dicht en twee instelmogelijkheden) in het gebied van 0-30% van de vereiste ventilatiecapaciteit (zie art. 3.31 van het Bouwbesluit 2012). Deze twee instelmogelijkheden verschillen in capaciteit ten opzichte van de nulstand en onderling ten minste 10%. Ook moeten de ramen dan voldoen aan de comforteis van artikel 3.30, de geluidsweringeis (afdeling 3.1) en de regenweringeis (art.3.21).

Versiedatum: 19-10-2017

Is uw vraag hiermee niet beantwoord?
Richt uw vraag aan de Helpdesk Bouwregelgeving via het vragenformulier. Houdt u rekening met de voorwaarden die hiervoor gelden.

Terug naar overzicht met vragen en antwoorden

Zie ook

Helpdesk Bouwregelgeving

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Richt uw vraag aan de Helpdesk Bouwregelgeving. Houdt u rekening met de voorwaarden die hiervoor gelden.

Dossier Bouwregelgeving

Bouwbesluit online

Omgevingsloket online

Vergunningcheck doen en omgevingsvergunning aanvragen

Ruimtelijke ordening

De Rijksoverheid. Voor Nederland. De Rijksoverheid. Voor Nederland.