Wat wordt verstaan onder het begrip dakvoet in geval van een overstekend dak?
De dakvoet is het laagste punt van een schuin dak. Bij een overstek is de dakvoet het laagste punt van het overstek en ligt de dakvoet dus voorbij de gevel. De relatie met de dakvoet is gekozen vanuit welstandsoptiek.
In het geval het dak doorloopt over een aangebouwde garage (zie figuur) moet de dik gedrukte lijn als dakvoet worden aangehouden. Ook indien het dak om een andere reden verspringt moet bij de bepaling van de dakvoet worden uitgegaan van het laagste punt van het schuine dak. Bij bepaalde uitwerkingsvormen, zoals een doorgeschoten kap of een kap met een flink overstek, heeft dat tot gevolg dat een reƫle oplossing voor een dakkapel altijd vergunningplichtig zal zijn.
Afbeeldingen
Versiedatum: 01-10-2010
Is uw vraag hiermee niet beantwoord?
U kunt geen vragen meer stellen via de Helpdesk Bouwregelgeving en Brandveilig gebruik. Gaat u bouwen of verbouwen? Dan kunt u vragen over de bouwregels
stellen aan uw gemeente. Gebruik daarvoor de contactgegevens van uw gemeente.
Algemene vragen over het Besluit bouwwerken leefomgeving of de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) kunt u stellen via het
vragenformulier
van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO).
Zie ook
Vragenformulier Informatiepunt Leefomgeving
Algemene vragen over het Besluit bouwwerken leefomgeving of de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) kunt u stellen via het vragenformulier van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO).